Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Frontline - Certified Bangers cd review


Het debuutalbum van Frontline was voor mij een mooi nieuwjaarskadootje. Ik was zelf niet thuis met oud en nieuw en mijn brievenbus was opgeblazen... ik was blij dat de postbode dit pakketje bij m`n buurvrouw had afgeleverd.

Frontline timmert hard aan de weg. Ze hebben al veel optredens gedaan door heel het land, ondermeer op de eerste NLhiphop party (zie partypics en review). Op verschillende verzamel albums hebben ze een nummer gedaan (o.a. Rhymetime 2). Nadat DJ Krylon in een interview met NLhiphop al aangaf zich minder te gaan richten op de verzamelcd`s om zo te werken aan het Frontline album is hun album Certified Bangers nu een feit. De cd ziet er in ieder geval professioneel uit, de designer heeft z`n best gedaan:



Meteen in de cd speler gegooid en dan begint de cd met een dope intro. Op de volgende drie nummers hoor je de gevarieerde beats van DJ Krylon en de MC`s RawSkillz en Jay Frenzy komen met strakke flows. Ik denk zelfs dat als 'The Nahnah' als single gedropt wordt en deze wordt opgepikt door de tv zenders, het een grote hit kan worden. 'Hardcore Raisers' en 'The Mirror' zijn wat rustigere nummers. Deze nummers waren voor mij dan ook meer lekkere (achtergrond)muziek. Nummer 7 'I Couldn`t Tell' is ook een rustig nummer, maar dan één waar je niet bij achterover leunt. Ik kende het nummer al (na 3 Frontline optredens in 6 maanden blijven dit soort nummers goed hangen) en je moet hem gewoon luisteren! Ik had niet gedacht dat ik een rustig hiphop nummer echt zo dope zou kunnen vinden.

Na drie rustige nummers komt dan 'Ready For The Showdown' die echt een heerlijke melodie heeft. Het tempo zit er goed in en de raps vloeien heerlijk. 'Frontline Prelude' brengt je dan langzaam naar het einde van de cd en het nummer klinkt lekker in de oren, maar blijft na het vorige nummer wat minder hangen. Terwijl ik het nummer hoor zit ik op een rijtje te zetten welke nummers ik het meeste dope vond komt het laatste nummer wat (wederom) zwaar dope is. Het is gelukkig wel weer heel anders dan de andere nummers en dat is wat me het meest opvalt. De nummers zijn zo gevarieerd dat het een zeer compleet album is gekomen, ondanks dat er maar 10 nummers opstaan. Ze blijven niet allemaal lang hangen, een paar zijn gewoon lekker als achtergrondmuziek, maar meer dan de helft van de nummers wil je achter elkaar door blijven luisteren. Hiermee laat Frontline zien dat ze niet alleen op het podium het publiek kunnen vermaken, maar zeker ook op cd.

Tracklist:

01. Intro [2:37]
02. Like Whut?! [4:53]
03. The Nahnah (PT.1) [3:54]
04. Hardcorde Raisers [2:00]
05. The Mirror [3:57]
06. Sons-N-Daughters [4:29]
07. I Couldn`t Tell [5:11]
08. Ready For The Showdown [3:57]
09. Frontline Prelude [4:18]
10. Reality Check [3:11]

Totale speeltijd: 38:31

Conclusie: het debuutalbum van Frontline is je 10 euro dubbel en dwars waard. Ik kan wel blijven herhalen hoe dope de nummers zijn en hoe gevarieerd de cd is, er is maar 1 conclusie: BESTELLEN DIE CD! Hoe? Gewoon op de site van Frontline.

Links:
Frontline

Door: Geertjan | Gepubliceerd: 04 Jan 2004 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved