Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Opgezwolle, Killah Priest en Shabazz party review


Dit jaar had Iduna weer Wu members weten te strikken om op te komen treden. Ditmaal kwamen Killah Priest en Shabazz The Disciple naar Drachten met Opgezwolle in het voorprogramma.

Dinsdag was ik al wat laat weg van het werk en ik wou toch echt nog wel wat eten. Ik bellen met Iduna: "als je voor 22.00 er bent dan ben je nog wel op tijd voor de hoofdact, ze zijn net binnen (20.00uur)". Ok, voor Opgezwolle moest ik dus wel voor 21.00 uur in Drachten zijn. Straks zal duidelijk worden dat het tijdsschema niet helemaal gehaald werd. Magnetronmaaltijdje naar binnen gewerkt, 2 homies opgehaald en op naar Drachten. 21.00 aangekomen zag het er nog niet echt druk uit. Er werden lekker old school hiphop platen gedraaid, colaatje erbij en ff relaxen na een dag werk.



Opgezwolle

Ergens tussen 21:30 en 22:00 kwam Opgezwolle op het podium. Het viel me tegen hoe weinig mensen direct naar voren kwamen, naast me stond een gast met vriendin een beetje lusteloos voor zich uit te staren. Opgezwolle kwam meteen dope en de sfeer zat er goed in. Achter me zag ik gelukkig steeds meer mensen naar voren komen en hun handen uit hun zakken te halen. Sticky zei dan ook toen de show steeds hyper ging worden: "nu jullie weten hoe jullie de handen uit de zakken moeten halen, mogen jullie nu ook gaan springen". En de nu al legendarisch line: "NLhiphop in het huis!" Iedereen stil.... Ik had natuurlijk ff reclame kunnen maken door nlhiphop.nl te schreeuwen...

De show werd steeds hyper met nummers als Netwerk, Verre Oosten en Tjappies & Mammies. Stickert deed nog een dope freestyle tot slot en Opgezwolle was klaar. Dat had de geluidsman niet door, dus het geluid van de huis DJ stond niet aan, maar nog wel van Opgezwolle. Sticky dus maar verder lullen en zeggen: "op dit moment is de act afgelopen en moet het geluid weer naar de dj...."

Shabazz en Killah Priest

Terwijl DJ 'Pieter' twee uur lang plaatjes aan het draaien was, zat ik te gapen op het podium. Na lang en lang en lang wachten kwamen ze eindelijk het podium op. Als eerst betrad Shabazz het podium met als backup Cilvaringz. Iedereen was het wachten zat dus was het lekker druk vooraan bij het podium. Shabazz zette een dope show neer, maar helaas moest hij snel plaats maken voor Killah Priest. Hij zei zelf ook al dat hij geen zin had om een show van 20 minuutjes te geven, dus ging hij tussen het publiek staan en daar verder rappen.



Iedereen ging om hem heen springen en dat zag er wel leuk uit. Na een korte set was het dus Killah Priest die het podium beklom. Helaas deed hij teveel slome, saaie nummers. Dat had ik dus na 3 nummers al gehad. Cilvaringz deed verder geen nummers alleen nog een ´freestyle´ bij de zoveelste ´technical problem´. Dat was echter geen freestyle, maar gewoon het nummer: Fuck America.

Conclusie

Opgezwolle zette een dope show neer, ik ben niet anders gewend van ze. Shabazz was ook dope, maar veels te kort. Killah Priest viel me erg tegen. Ik ben benieuwd wie er volgend jaar naar Drachten komen van de wu family.

Klik hier voor alle foto's
Door: Geertjan | Gepubliceerd: 24 Dec 2003 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved