Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Moordgasten OOR cd review


Moordgasten komen binnenkort met een debuutalbum. Hoera. Een voorproefje hiervan is te downloaden, de mixtape die bij de Oor hoort van December. De normale bijgevoegde "Oorgasme" cd is nu de "Moordgasme" download mixtape.

Als eerste valt op dat je een licentie moet downloaden voor het afspelen van de demo. Dit doet Windows Media Player automatisch als je op "Ja" klikt, wat voor nut het heeft mag Joost weten. De tape begint met een intro verhaaltje van de 2 moorddadige gasten, iets wat je beter niet kan doen op een mixtape. Laat gewoon wat van je nummers horen. Goed, de eerste beats klinken dan door de speakers en die mogen er best wezen. Ik dacht dat de moordgasten zelf hun beats maakten, nou dat lukt ze dan aardig.

Maar dan de stemmen.... helaas vallen ze dan door de mand. Hoe meer de moordgasten hun best doen om goed te flowen en "dope" te rappen, hoe harder je moet lachen. Zonde van de beats. Daarnaast hoor je soms teksten en woorden waarvan je je afvraagt of de kinderen in kwestie enig idee hebben waarover ze rappen. Zo hoorde ik een ex-Postmen lid vorige week nog bij Giel Beelen zeggen dat wel veel mensen met hiphop bezig zijn, maar dat vooral de jongere generatie echt geen idee heeft wat hiphop is.

De moordgasten hadden beter 5 jaar kunnen wachten tot ze hun skills hadden opgebouwd en een normale stem hadden gehad. Nu is het al te laat. In de hiphop wereld zullen ze geen voet aan de grond krijgen, wel in de popwereld. Kijk naar idols, kinderen zijn gek op andere kinderen die wat met muziek doen en op tv komen. Maar net als Jim die niet kan zingen, doet de muzikale kwaliteit er niet toe.

Toch een tikkeltje sado?
Check hem hier
Door: Geertjan | Gepubliceerd: 03 Dec 2003 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved