Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Raymzter + Opgezwolle in Hedon party review


Party Review Raymzter en Opgezwolle in Hedon

Vrijdag kon Zwolle zich weer eens opmaken voor een mooi hiphop avond. Hiphop leeft sowieso goed in Zwolle en dat was ook wel te merken toen we bij Hedon aan kwamen. Veel mensen binnen en buiten. Binnen was het erg warm dus na een biertje ook maar buiten hangen. Het beeld van Herman Brood nog even bekeken wat voor de ingang van Hedon staat. Vervolgens naar binnen om te horen wat er allemaal gedraaid werd. Ondertussen waren wat breakdancers begonnen in de zaal wat de sfeer meteen goed maakte. Er waren maar een paar breakdancers, maar ze deden zeker hun ding goed.



DJ Delic (Opgezwolle) kwam het podium op en draaide nog wat Raymzter nummers, waar vervolgens op het laatste nummer door Opgezwolle op gerapt werd. Ik weet alleen niet of dat live of al eerder opgenomen was. Steez en Rico waren namelijk nog niet op het podium, maar hadden de mics al wel. Opgezwolle starte met een nummer wat op de nieuwe cd Vloeistof komt, maarwat al vrij bekend is voor de meesten: Het Verre Oosten. Hedon was meteen te klein, je kon merken dat Opgezwolle een thuiswedstrijd speelde. Nummers die al uitgebracht zijn werden wel het meest gedaan, al dan niet op een nieuwe beat.



Hedon was meteen te klein, je kon merken dat Opgezwolle een thuiswedstrijd speelde. Nummers die al uitgebracht zijn werden wel het meest gedaan, al dan niet op een nieuwe beat. De Opgezwolle show zat goed in elkaar en ze lieten nog hun eerste single Chappies horen. Het publiek vermaakte zich prima en werd beloond met wat extra nummers en een dope freestyle van Sticky Steez. Het publiek zat uit te hijgen en wij dachten alleen maar: damn, en dit was alleen nog maar het voorprogamma! Meteen maar weer naar buiten waar het erg lekker warm was. Gezellig met wat nlhiphop mensen buiten hangen.



We waren een beetje laat weer naar binnen, want Raymzter stond al z`n intro verhaal te doen. Of we z`n cd al hebben enzo (tuurlijk!), ik dacht alleen maar: ga rappen man! Dat deed ie dan ook nadat hij uitgelegd had dat hij ziek was en daardoor ook last van z`n stem had. Wetende dat hij morgen (zaterdag) weer in Amsterdam zou staan samen met de What`s Da Flavour toer, kreeg ik veel respect voor hem om ziek op het podium te verschijnen. En hoe! Hij deed echt 'z`n hart erin' en helaas ontving het publiek hem niet meteen zoals bij Opgezwolle.



Een paar dozen vooraan stonden maar wat te hangen, dus ik besloot maar een beetje meer naar voren te komen. Achter die dozen gingen wij dus lekker met Raymzter meedoen. De sfeer kwam er meer en meer in en z`n DJ moest soms even wat teksten overnemen terwijl Raymzter z`n keel verzorgde met wat water. Dat was gelukkig niet storend. Nog een klein incidentje met een gast. Hij viel de DJ aan op het moment dat hij wat water in het publiek gooide. Hij was nat geworden.... Hij werd meteen aangepakt en Raymzter probeerde de boel te sussen. Raymzter liet zich weer van z`n beste kant zien en stelde terecht dat hij net zo goed thuis in bed had kunnen liggen. Raymzter was echter wel in voor een dope hiphop avond en vroeg het publiek zich weer op te maken om er wat van te maken. Het leek wel alsof dit incident had geholpen, want het publiek begon wat meer mee te doen en de sfeer werd beter.



De show van Raymzter zat verder wel goed in elkaar, maar ik heb het niet zo op een live band. De hele Raymzter-Opgezwolle tour treedt hij op met live band. De bekende nummers van hem deden het wel goed bij het publiek, maar ook OFNIET die niet eens op z`n album staat (schande volgens velen) deed de sfeer weer verbeteren. Uiteindelijk vond ik de avond dope, met als hoogtepunt het Opgezwolle optreden. Raymzter deed z`n ding zeker goed, maar ik wil hem ook wel weer zien zonder live band. Oh ja, Opgezwolle komt dus zeer spoedig met die Vloeistof cd, maar ze zijn net als raymzter Altijd Laat...
Door: Geertjan | Gepubliceerd: 08 Jun 2003 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved