Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Control-Z demo


Demo Control-Z

Merijn Tinga is een kunstenaar in de brede zin van het woord via geluid en beeld. Hij heeft als rapper in de nederrap-funk band ‘de Vonk’ begin jaren negentig al eerder wat in de muziek gedaan. Nu komt hij dan met een demo genoemd naar z`n alterego: Control-Z. De muziek is niet echt in een hokje te plaatsen. Hiphop is het niet, maar je kan wel merken dat er invloeden van hiphop inzitten. Hij rapt, of spreekt, hoe je dat ook wil noemen. De funky/jazz achtige muziek is relaxed om aan te horen en de beats zijn een mix van hiphop r&b en dance.



Zijn teksten gaan allemaal over vrouwen, liefde en sex. Je moet het vooral niet serieus nemen, het draait immers allemaal om z`n alterego. Wat de in Tanzania geboren Leidenaar nog meer voor projecten doet kun je vinden op zijn website. Wat snel duidelijk is, is dat hij een veelzijdige kunstenaar is. Check bijv. eens zijn escort bureau… De demo is natuurlijk ook op zijn site te downloaden. Net als overige nummers van hem. Directe link naar de demo.

Zoals te horen is, zijn de nummers niet allemaal van goede kwaliteit. Hou je van zijn kunst en kan jij een studio oid regelen, dan ziet hij graag een e-mail van jou tegemoet.

links
Website ctrl-z
Door: Geertjan | Gepubliceerd: 04 Jun 2003 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved