Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
What`s Da Flavour Groningen party review


What`s Da Flavour? (WDF) Simplon - Groningen 16 mei 2003

Hiphop feesten in het noorden zijn nogal zeldzaam, dus ik was aangenaam verrast dat de What`s Da Flavour tour Groningen aandeed. De tour is een opvolger van vorig jaar die goed is bevallen (met een andere line-up). Dit jaar staan VSOP en The Proov als hiphop acts op het podium, doet Illusionary Rockaz hun breakdance ding en DJ`s Extraa en Sueside zorgen voor luistergenot tussen de acts door. Klopdokter is de host van de avond en is op het eind van de avond ‘battlebaar’, zoals ie zelf zegt. Groningen was de derde stad die de WDF tour aandeed. Ik zal nu alvast zeggen dat de avond zeer geslaagd was, daar waren publiek en artiesten het unaniem over eens!

Op weg naar Simplon hoopte ik dat de verbouwing die Simplon vorig jaar heeft gehad niet teveel de sfeer zou verpesten. Ik hoorde verhalen over een ‘kille’ sfeer, dus ik was benieuwd. Aangekomen bleek dat de verbouwing Simplon goed had gedaan en ik zag Klopdokter al zitten met Mike (VSOP) en besloot eerst maar even wat te drinken. Het was redelijk rustig en de zaal was zelf ook niet echt groot, dus ik hoopte dat het wel wat drukker zou worden. Meteen maar even met de host van de avond praten: Klopdokter. Hij vertelde me dat ie over een maandje weer hard aan de slag gaat met z`n album (na z`n stage) en dat ie nu veel ernaast doet zoals de WDF tour en collabo`s met bekende rappers (nee, ik verklap geen namen!) om z`n naamsbekendheid te vergroten. De avond ervoor (donderdag) was het slecht gesteld met de opkomst in Rotterdam, maar de battle op het eind maakte de hele avond goed. Klopdokter werd namelijk belaagd met onzin over acne en dat z`n vriendin een hoer was (stond pal voor het podium) etc. VSOP kwam daarop Klopdokter helpen en dat werd bijna een vechtpartij… Ik stilletjes hopen dat zoiets niet nodig zou zijn om de avond in Simplon te redden.

VSOP kwam als eerste optreden. Ze hebben afgesproken met The Proov om om-en-om als eerste te starten. Het publiek kwam meteen naar voren en de zaal was plotseling helemaal gevuld! De show van VSOP was strak, wat nummers van Spelenderwijs, nieuwe shit etc. Wat me opvalt bij VSOP is dat de vier mc`s allemaal hun nummers hebben waarbij ze veel rappen. Zo heb je een mooie verdeling van verschillende stijlen die toch allemaal het ‘VSOP geluid’ hebben. De sfeer bij het publiek was goed, geluid was goed, alles liep vlekkeloos. Deze start van de avond was in ieder geval dope.

Na het optreden Mike even aangesproken en hij vertelde me dat hij het voor het optreden niet zo zag zitten met het aantal mensen en de sfeer, maar dat vanaf de aftrap de zaal mooi gevuld was en de sfeer goed was. Zeker een verbetering vergeleken met de eerste twee optredens. Nog even verder pratend over koetjes en kalfjes bleken de gasten van Illusionary Rockaz al aan het breakdancen. Het publiek vormde een ruime kring om de breakdancers heen en de show die ze gaven was goed. Er waren wel duidelijk niveau verschillen tussen de verschillende breakers. Het publiek reageerde nauwelijks waardoor de breakers zelf maar even voor gingen doen hoe je moet applaudisseren en daarop ging de zaal wat losser en meer hun waardering tonen voor de moves.

Na de breakdancers kwam ik met Tim (VSOP) even aan de praat. Ik merkte dat de battle op het eind in Rotterdam voor iedereen inderdaad het toppunt van de avond was geweest. Tim gaf zelf als verklaring voor de slechte opkomst dat er twee organisaties betrokken zijn bij het organiseren van de WDF in een zaal en dat ze dan van elkaar verwachten dat ze wel de reclame op zich nemen…niet dus. Meteen even gepolst over de opvolger van Spelenderwijs en het nieuwe album komt waarschijnlijk in September. Waarschijnlijk komt er dan een landelijke tour waarbij ze in korte tijd door het hele land de cd komen promoten. Een precieze invulling zal nog komen en natuurlijk lees je dat hier op nlhiphop…

Tijd voor The Proov om het podium te betreden. De mc`s Gumshoe en CeeMajor begonnen zelf lekker relaxed aan de show, terwijl het publiek al behoorlijk de sfeer aan het oppeppen was. Hierdoor werden de rappers zelf ook extra gemotiveerd en ze kregen het publiek op hun handen. De interactie met publiek was echt goed en de freestyles waren van ongekende klasse (kom ik zo nog op terug). Ik heb zelf een lichte voorkeur voor nederlandstalige hiphop, maar nu maakte The Proov eens te meer duidelijk dat engelstalige hiphop uit Nederland ook erg dope kan zijn. Klopdokter besloot hun optreden met het nieuws dat er een nieuwe single uit is van The Proov en dat ie op the Box binnenkort is aan te vragen onder nummer 454.

Na The Proov was het dan zover, een open mic sessie waarin Klopdokter gebattled kon worden. Hij begon zelf spontaan met een freestyle die zelfs die van The Proov overtrof. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ie ruim 5 minuten duurde. In z`n freestyle maakte ie nog even duidelijk dat ie Nederlands kampioen ‘battlen’ is. Als er al iemand was geweest die van plan was hem te battlen dan was ie nu zich aan het bezatten. Van de open mic maakte nog wel wat rappers gebruik, zoals de gasten van blocnote. Klonk allemaal wel ok, maar het waren geen freestyles en dat is toch wel leuker. Vandaar dat Mike en Klopdokter de avond gingen besluiten met een freestyle waaraan Tim ook nog even meedeed. Tim vroeg zich in z`n freestyle ondermeer af wie er ‘gay porno’ op z`n pc had gedownload. Voor de meeste in de zaal waarschijnlijk gewoon grappig, maar ik had al van Mike gehoord dat het die dag echt was gebeurd en dat het nogal lachwekkend was. Klopdokter bedankte de zaal en de zaal bedankte nogmaals alle artiesten.

Een zeer geslaagde avond!


Links:
http://www.klopdokter.tk
http://www.vsopxo.com
http://www.theproov.nl

Door: Geertjan | Gepubliceerd: 18 May 2003 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved