Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Interview met Remon en Gonzo


Je cd korte metten is al een tijdje uit. Is het geworden wat je in gedachten had?

Natuurlijk zijn er altijd dingen die beter kunnen, maar op een gegeven moment moet je de knoop door hakken en 'm persen. Ook om ruimte te krijgen voor nieuwe dingen. Maar ik ben er heel tevreden over. De cd vertelt wat ie van mij moet vertellen, verduidelijkt een hoop. Voor mezelf en voor de liefhebbers.

De verkoop loopt goed, ik zie je alleen weinig optreden door het land, hoe komt dat?

Weinig mee bezig, meer bezig met andere dingen, nederhop is voor mij een zijspoor geworden. Het is niet de wereld waar ik teveel in wil verkeren.

Je bent ook druk met een kunstproject toch?

Ben bezig met een documentaire over intergratie in friesland voor Keunstwurk, een overkoepelende friese kunst-instelling. Met veel humor, dubbele bodems, bullshit maar ook een serieuze toon. deze wordt op 11 april gepresenteerd in het fryslanhus, achter de hoven (straat), in leeuwarden. om 20.00 uur. Ik ben nu namelijk fulltime beeldend kunstenaar.
schilder, performer etc.




En wanneer ga je je weer richten op nederhop?

Niet specifiek, heb er net afscheid van genomen eigenlijk, met m'n cd, check
nummer 'scene voor gezien'

Ben je al voor de festivals gevraagd?

Nope, tenminste geen grote ofzo. wel enkele kleine festivals, waaronder een skate gebeuren in mei in leeuwarden. Ik ben op zoek naar een manager welke dat soort dingen voor me regelt. Dus lezers met management talent!

Hoe kijk je terug op je tijd als lid van de Onderhonden?

Ik kijk er gemengd op terug. ik heb veel geleerd en meegemaakt wat echt tof was. Dope optredens, blote tieten. Maar hoe langer ik bij de OP was hoe meer me dingen gingen tegenstaan, waar dan ook niet echt verandering in kwam als je het aankaarte. Dus na eigenlijk langer gebleven te zijn dan ik wou heb ik het besluit genomen om te vertrekken, met als doel niets meer met ze te maken te hoeven hebben.

Kan je in het kort uitleggen waar de frustatie vandaan is gekomen en waarom het wel of niet weer goed gaat komen?

Voor het complete verhaal wil ik verwijzen naar het laatste nummer van de cd. De cd dient ter verduidelijking dat ik niets maar dan ook geen zak, meer met op te maken heb. Nog steeds wordt ik aangesproken als zijnde lid van de kliek die OP heet, terwijl ik dat juist niet meer wil. Eigen benen lopen beter, maar het is heel moeilijk om van dat stempel af te komen blijkbaar. Zelfs een ruige plaat helpt niet....

Zou je weer willen deelnemen aan zo`n project of blijf je liever solo?

Niet aan een spice girl concept van bij elkaar geraapte artiesten die plots een collectief moeten vormen omdat de platenmaatschappij er brood in ziet, zeker niet. Trouwens, solo betekent de enorme vrijheid welke ik zo ambieer.

Kan je klein beetje vertellen over Prins W en of hij nog meer doet met hiphop?

Prins W maakt beats voor o.a. Depressie en Overdosis, ook is W bezig met de beeldende kunst.

Wat voor rol speelt Gonzalez bij jou?

Gonzo heeft de beats voor korte mette gemaakt, om meerdere redenen. Ten eerste vond ik z'n beats al lange tijd vet, ten tweede wilde ik iets doen vanauit m'n eigen gedachte/statement, zonder dat mijn mening voor prins w ook iets zou worden waar hij zelf op wordt aangesproken. je moet het los zien.

Wat wordt je volgende cd?

M`n nieuwe cd heet Zwart op Wit. Deze plaat wordt weer heel anders, zoals elke cd heel anders gaat worden. Deze keer met live muzikanten en veel funk en jazz invloeden. Qua gastraps weten we nog niet of en zo ja wie we erbij betrekken.

Wie vind je dat er tot de top van de nederhop behoren?

Geen mening, ik ben geen liefhebber. Ik heb wel bewondering voor melomaan van Swift. Hele vette flows.

Wat vind je van de nederhop scene en in Friesland in `t bijzonder?

Niet een scene waar ik graag ik verkeer. Ik ken verder de scene in Friesland niet.

Komen er ook van andere acts cd`s uit bij 8mm records?

Er liggen wel wat plannen om ook ander mc's/acts te releasen, waarover ter zijner tijd meer.

Wat wil je verder nog kwijt aan de bezoekers van nlhiphop?

Waak over echtheid, laat weten wat je wil en sta voor je mening. Niets is triester dan een mening zonder afzender. Ontdek de wereld en hou de hiphop echt. Fuck de nelly's en de diddy's van de wereld en nederland. Grijp terug op de oldskool. Ik ga nu met wat jongens uit de industrie chillen in een bubbelbad...

De beatcreator van korte metten, Gonzo, heeft ook nog het nodige te vertellen en wel het volgende verhaal:

Mag ik moi voorstellen : Cesar Gonzalez a.k.a Gonzo. Begon rond '85 met breakdancen, een aantal jaren hierna stortte ik me op muziek maken. Ik kocht een amiga en begon wat hiphop beats te maken. Na 2 jaar kwam ik een paar Amerikaanse militairen tegen die hier op de basis zaten en die verdomd goed konden rappen en zingen. Dus begon ik voor deze jongens te produceren. Toen werd ons een contract aangeboden maar dat ging niet door omdat die twee jongens terugmoesten naar de states.




Op een gegeven moment was ik de hiphop scene beu.Dat was in de tijd van public enemy, paris etc Hiphop feesten waren vet agressief veel vechtten etc etc de scene was verkankerd. Waarna ik een kijkje heb genomen in de dance scene. Mmm ik hoorde die muziek en dacht dit is bedacht door blanke mensen die niet kunnen dansen. Het was zo'n monotone beat en die gasten danstten raar maar de sfeer was top!!! Dus ik mijn shit thuis aansluitten en house maken, opsturen en het was meteen raak een kontrakt in Antwerpen bij USA RHYTM.

Maar ik mistte de funky beats. Totdat ik jungle/breakbeat hoorde. Jah dat was lekker.
Dus met twee andere maten drum 'n bass maken. En jah hoor :finale grote prijs,noorderslag en door nl getourt met de Urban Dance Squad. Maar ik mistte mijn Hiphop. Waarna ik weer begon met het maken van hip hop beats. Maar ik mistte helaas een rapper. Iedereen om me heen zat in de housescene dus dat werd ook nix.

Dus begon ik maar mijn eigen rijms te schrijven. Maakte wat nummers en stuurde deze op naar Djax ( was mijn bedoeling niet om een kontrakt te krijgen maar was gewoon nieuwsgierig wat ze ervan vonden) en jah hoor ik kwam op de posse 5 te staan. Maar ik had helemaal geen zin om te rappen, ik produceerde liever. Dus ik vroeg een vriend om mee te doen. En toen was er Aards Gebroed.

Ik ben toen gestopt met rappen en me volledig gestort op het produceren. Aangezien die andere mc nooit texten schreef was dat het einde van AG. Met optredens had ik inmiddels Remon/8MM, Dwaalspoor en SWIFT leren kennen. En ik gaf die jongens wat demo's met alleen muziek erop. Waarna Remon kontakt met me zocht. Hij vertelde mij dat hij bezig was met een solo projekt en dat hij meerdere producers zocht. Prins W zat toen in Maastricht ofzo (studeren). Remon kwam bij me in de studio en is daarna eigenlijk nooit meer weg gegaan.
Hij vertelde over zijn avontuur met de OH en wat zijn mening hierover was.

Ik respecteerde zijn mening en ook dat hij er eerlijk voor uit komt. Ik heb inmiddels veel meegemaakt in de music scene en geloof me er is veel achterbaks gedoe en dat is in elke scene.Hij is verantwoordelijk voor de texten op het album en ik voor de muziek. Ik ken die lui van ramp niet persoonlijk dus ik kan daar geen mening voor hebben. En dat hebben we in het begin ook aan elkaar gemeld dat wat hij zegt ik daar geen verantwoord voor draag. Maar ik zal hem altijd steunen!!! En voor mij is hij 1 van de beste rappers in nl.

Momenteel ben ik bezig met Jay Capone (www.icebergrecords.com www.jaycapone.com ). We hebben wat tracks opgenomen bij Creartists in A'dam. Waaronder 1 track met Kool Keith en Mark Moog van de Analog Brothers. Ik weet niet of de cd in Europa of in de States word uitgebracht. Ook ben ik bezig met het produceren voor Enec (voormalig Dwaalspoor) zijn solo-album. Dat word een vette plaat met meerdere rappers en D.C Lama.

Verder ben ik bezig met de Melomaan(swift)en verder ben ik bezig om een album te maken met meerdere rappers op mijn beats want ik heb er nog genoeg over. Momenteel werk ik onder de naam Overlast Syndikaat. Mijn alter ego's zijn: Gonzo, James Overlast en Sam Sequel. Mijn pagina is bijna klaar www.overlast-syndikaat.nl.

links:
http://www.frol.nl/remon/
http://www.jaycapone.com/

Door: Geertjan | Gepubliceerd: 26 Mar 2003 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved