Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
DJ DNS - Table Manners II cd review


Table Manners is de naam waaronder DJ DNS mixtapes uitbrengt, dit is dan ook het vervolg van de nog steeds te verkrijgen Table Manners I. DNS maakt onderdeel uit van de SLTrooperz waar ook DJ`s Chief, Daze en Savage deel van uit maken. Onlangs stonden ze nog op onze eigen NLhiphop party in Hedon. Hun strakke show staat mij in ieder geval nog goed bij. DJ DNS zit daarnaast in het Climax project van Lucky waarin hij de MC uit Heerhugowaard ondersteunt op het podium.

In Nederland komen maar weinig DJ`s met een mixtape van hoog niveau. De bekendste mixtape serie is de 'Fo The Heads' van DJ Krylon die inmiddels al op volume 7 zit. Ik was dan ook zeer benieuwd of DJ DNS, die op het podium een zeer goed indruk maakt, ook via cd zijn kwaliteiten kan laten horen. Dat zou de Nederlandse mixtape markt weer aantrekkelijker maken.

De totale tracklist van het album staat onderaan deze review. Wat opvalt is dat de cd echt van begin tot eind een bijna magische sfeer heeft die je automatisch laat doorluisteren en zelfs meeneemt van nummer tot nummer en van een rustige rap tot hype hiphop en weer terug. het begint lekker vlot na de intro met Gangstarr en Jaylib. every other Day van Masta Ace is een heerlijk nummer wat als gegoten past tussen DM & Jemini en De La Soul. De volgorde van de verschillende nummers is of heel goed over nagedacht, of toevalligerwijs erg dope.


De SLTrooperz met DJ DNS op de NLhiphop party in Hedon, 2004

Bij nummer 11, Mykill Miers - Raw shit, word altijd als ik de cd luister, de aandacht direct verlegd van waar ik ook mee bezig ben naar de mixtape. De cd was ondertussen lekker aan het klinken als achtergrondmuziek, maar dit nummer vraagt om maximaal volume. Dat gevoel komt later weer terug als Lucky het woord neemt. De Nederlandse taal klinkt niet eens vreemd in de serie van engelstalige nummers. Het speciaal voor de mixtape geschreven nummer rolt over in een nieuw nummer van Climax: het komt neer. Damn, wat komt dat nummer neer. Lucky komt echt zwaar dope in dit nummer en dit doet de verwachtingen hoog spannen voor het nieuwe Climax album. Na dit nummer word je getrakteerd op 1 van de dopeste nummers van de cd, East Coast/ West Coast van KRS One, geremixed door Dj Ashi.

De mixtape wordt vervolgd met een lekker combinatie van onder andere grootheden als Dj Muggs, Nas en Redman. De exclusive 'How to make a track' van Casablanca Connect is een echte uitschieter op het eind.

Tracklist:
01. DNS & Ashi - Introlude
02. Gangstarr - The Owners
03. Jaylib - The Red
04. DM & Jemini - Yoo-Hoo!
05. Masta Ace - Every other day
06. De La Soul ft. Sean Paul - Shoomp
07. Akrobat feat. mr. Lif - Wreck dem
08. Triple Threat - Hiphop worth dying for
09. Shogun - Warchant
10. EPMD - Look at you now
11. Mykill Miers - Raw Shit
12. Bumby Knuckies - Stock in the game
13. O.C. - Dangerous
14. Outkast - ATLiens
15. Pharcyde - Trust
16. Kain Slim - Highly Explosive (exclusive)
17. Lucky - Tablemanners Exclusive nr. 01
18. Climax - Het komt neer
19. KRS One - East Coast/West Coast (Ashi remix)
20. Raskass - Soul on ice
21. Encore - For you
22. Dudley Perkins - Flowers
23. Rob Swift/ Large Professor - Hiphop on wax
24. Beatnuts - Off the books
25. Muggs ft. Dilated Peoples - Suckers are hidin`
26. Channel live - Made Ism
27. Alkaholiks - Daaam!!
28. Grand Puba - 2000
29. Jaylib - Raw Shit
30. Nas - Made you look
31. Tyrone - Tablemanners Exclusive nr. 02
32. Babu - Ends to mean
33. Encore - Zigg zagg
34. Def Squad - Get the money
35. Redman - Muh-f....a
36. Royce the 59 - We live
37. De la Soul - Set the mood
38. Casablanca Connect - How to make a track (exlcusive)
39. Jay-z - Threat
40. G-unit - Poppin`them thangs
41. Bahamadia - Special forces
42. Tony touch - Capicu

Conclusie: deze mixtape is zeer geslaagd. De combinatie van de tracks, de volgorde en alles in het geheel maakt de cd gewoon te dope. DJ DNS zet zich met dit album aan de top van de Nederlandse mixtapes en we mogen dan ook hopen op een mooi vervolg. Het derde deel is bijna klaar, laat maar komen!

Voor iets van 7 euro kan je hem bij DNS zelf bestellen, mail hem dan ook voor verdere betalings en verzendingsinfo: dns@climax-online.nl of dennisbruyn@hetnet.nl
Door: Geertjan | Gepubliceerd: 04 Sep 2004 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved